Badrumsrenovering Lund

Esos Bygg AB är ett byggföretag känt för sin expertis inom badrumsrenovering i Lund. Vår verksamhet täcker ett brett spektrum inom bygg- och renoveringsbranschen. För oss är det av yttersta vikt att upprätthålla en öppen kommunikation, leverera arbete av högsta kvalitet och se till att våra kunder är fullständigt nöjda. Vår breda erfarenhet och djupa kunskap inom badrumsrenovering säkerställer att vi levererar det allra bästa för ditt badrum.

Esos Bygg erbjuder även följande tjänster:

Tveka inte att kontakta oss för rådgivning, frågor eller för att få en kostnadsfri offert. Vårt företag är F-skattsedel registrerat och vi erbjuder ROT-avdrag.

Planerar du att renovera ditt badrum? Esos Bygg AB är specialister på badrumsrenoveringar i Lund och resten av Skåne. Vi bistår dig gärna med allt från planering och design till det färdiga badrummet. Utan rätt expertis kan det vara svårt att förstå och utnyttja alla möjligheter som finns för ett badrum, därför står vi vid din sida från idéstadiet till den färdiga renoveringen.

Det är särskilt viktigt att välja kvalificerade hantverkare när det gäller badrumsrenoveringar, och ännu viktigare för våtrumsprojekt.
Vi har omfattande erfarenhet av badrumsrenoveringar i Lund och Skåne och innehar alla nödvändiga behörigheter och certifikat för att arbeta med våtrum.

Vi har resurserna som krävs för att leda dig genom hela processen när du ska renovera ditt badrum i Lund. På vår webbplats kan du läsa mer om hur du skapar en grundläggande designidé, finna inspiration inför ditt projekt samt en genomgång av hur vi kan assistera dig med din badrumsrenovering i Lund.

Idé och ritning inför din badrumsrenovering i Lund

Vi hjälper dig från idé till ritning och fram till det färdiga badrummet, renoverat enligt alla konstens regler. Våra arkitekter arbetar tillsammans med dig för att skapa kompletta ritningar baserade på dina önskemål, oavsett hur stora eller komplexa de är.

Internt hanterar vi allt från professionella ritningar till fullständiga renoveringar av högsta kvalitet, med full garanti. Vi förlitar oss inte på externa parter utan hanterar hela renoveringsprocessen inom företaget.

Vår erfarenhet visar att denna helhetslösning är mest fördelaktig för alla inblandade – både för dig som kund och för oss på Esos Bygg, eftersom det ger oss full översikt och kontroll över hela processen.

Renovera badrum i Lund – Vision och tillval

För en lyckad badrumsrenovering i Lund är det viktigt att först ha en klar vision om önskad stil. Det finns gott om inspirationskällor online, i inredningstidningar och hos bekanta. Ta den tid du behöver för att forma en vision för ditt nyrenoverade badrum. Då en badrumsrenovering är en betydande investering är det viktigt att resultatet blir precis som du önskar.

Överväg noggrant vilka tillval du önskar, då dessa ofta bidrar till att göra ditt badrum unikt. Vi har listat några populära tillval och beslut för badrumsrenoveringar i Lund nedan:

Populära tillval och beslut vid badrumsrenovering Lund:

 • Golvvärme
 • Kakel eller matta
 • Handdukstork
 • Badkar eller dusch – eller varför inte både och?
 • Förvaring
 • Eluttag
 • Enkelt eller dubbelt handfat?
 • Tvättmaskin & torktumlare
 • Specifika material
 • Inbyggda eller utbyggda rör
 • Anpassningar för äldre & rörelsehindrade

Listan kan göras lång och på många sätt är det genom tillvalen du kan skapa ett personligt badrum, så överväg dina val noggrant. När vi ritar ditt nya badrum baserar vi det på dina önskemål för att du ska få ett badrum som du trivs med. Därför blir det lättare för oss att förverkliga din dröm om du har en tydlig vision.
Dessa tillval gör det möjligt för dig att skapa ett personligt badrum, så överväg dem noggrant. När vi ritar ditt nya badrum baserar vi det på dina önskemål, för att säkerställa att du blir nöjd med resultatet.

Ta inte våra ord för det – Läs vad våra kunder säger!

Vikten av att välja rätt material när man renoverar badrum i Lund

Att välja rätt kakel och speglar är också viktigt när du renoverar ditt badrum i Lund. Storleken på kakel och klinker spelar stor roll, speciellt eftersom ljusa och mindre plattor kan få ett litet badrum att se större ut. Samma princip gäller för speglar, där noggrann planering kan skapa en känsla av rymlighet.

Om du har frågor kring kakelval eller placering av speglar i ditt nya badrum, är våra badrumsexperter redo att ge vägledning och tips.

Utöver badrumsrenoveringar erbjuder vi även andra byggtjänster i Lund och Skåne, inklusive köksrenoveringar, snickeri, golvläggning, ombyggnader, el, måleri med mera.

5 tips inför en badrumsrenovering Lund

För att ytterligare underlätta ditt renoveringsprojekt har vi samlat 5 saker att tänka på innan och under processen för att försäkra dig om att du får dina drömmars badrum. Se detta som din “go-to” checklista för badrumsrenovering och återkom gärna till våra tips både innan och under renoveringsarbetet.

1. Överväg vilka behov du har av badrummet

När du planerar en badrumsrenovering är det viktigt att noga överväga hur du använder ditt badrum. Tänk på funktionella aspekter som förvaring, behov av dusch eller badkar, och om du behöver plats för tvättmaskin och torktumlare. För familjer med små barn eller personer med rörelsehinder kan säkerhetsaspekter och tillgänglighet vara avgörande. Även estetiska önskemål, som en särskild stil eller färgsättning, bör beaktas för att skapa ett badrum som inte bara är funktionellt utan också en trivsam plats.

2. Sätt en budget som passar

Det kan vara svårt att avgöra hur mycket det kostar att renovera ett badrum. Därför kan det underlätta både för dig och de hantverkare som du anlitar om du sätter en lämplig budget som alla kan hålla sig till. Genom en budget får du bättre kontroll över situationen och vi kan hjälpa dig att ta beslut inom ramen för din budget.

När du sätter budgeten får du inte glömma att en badrumsrenovering i Lund faller under reglerna för ROT-avdraget. Du kan med andra ord dra av 30% på alla arbetskostnader när du renoverar badrummet i Lund. Däremot kan man inte göra avdrag på andra kostnader – såsom material – i samband med renoveringen.

Kostnaden för en badrumsrenovering kan variera stort beroende på omfattning, material och arbetskostnader. Det är viktigt att sätta en realistisk budget som inkluderar alla aspekter av renoveringen. Kom ihåg att inkludera en buffert för oförutsedda utgifter. Ta även hänsyn till möjligheten att använda ROT-avdraget för att minska arbetskostnaderna. 1 juli 2024 höjs ROT-avdraget till 75 000 kronor. En välplanerad budget hjälper till att hålla projektet inom ekonomiska ramar och undvika oväntade överraskningar.

3. Låt inspirationen flöda

Innan du börjar med din renovering, tillbringa tid med att samla inspiration. Med en tydligare uppfattning om vad du behöver i ditt badrum samt en budget är det dags att börja planera och låta sig inspireras. För många är detta den roligaste delen av arbetet fram tills att badrummet är färdigt så glöm inte att njuta av inspirationen.

Inspiration till renoverade badrum kan man hitta nästan överallt: på internet, sociala medier, heminredningstidningar, fysiska butiker, hos vänner med mera. Tänk på vilka färger, material och mönster som tilltalar dig. Inspirationen hjälper dig att forma en vision för ditt badrum som speglar din personliga stil och behov. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till den stil du vill inreda med så håll inte tillbaka på inspirationen.

4. Skapa en mental bild över det färdiga badrummet

Från erfarenhet vet vi att kunder tenderar att bli mer nöjda med slutresultatet när de haft en tydlig uppfattning om av vad de vill uppnå när de renoverar badrum i Lund. Låt dig därför inspireras ett tag innan du beslutar dig för att starta projektet. Och se alltid till att du är övertygad om att du har rätt vision innan du sätter igång.

Försök visualisera hur ditt färdiga badrum kommer att se ut. Detta innefattar allt från layout, färgschema, armaturer, förvaringslösningar till belysning. Denna mentala bild hjälper dig att fatta beslut under planeringsprocessen och säkerställer att slutresultatet blir som du önskar.
Det kan också vara hjälpsamt att skapa en moodboard eller samla bilder och prover som representerar din vision.

Som sagt erbjuder vi rådgivning inför din renovering och för de flesta underlättar det att ha en bra bild av hur man vill att badrummet ska se ut innan man börjar planera med våra experter.

5. Anställ proffessionella hantverkare till badrumsrenoveringen i Lund

Vårt viktigaste tips är att endast förlita sig på proffs när man ska renovera badrummet. Som vi nämnde tidigare är våtrum extra känsliga för vattenskador och mögel och det krävs mycket erfarenhet och kunskap för att renovera ett badrum på bästa sätt. Därför är det enormt viktigt att du använder en expert till din badrumsrenovering i Skåne.

Att anlita rätt hantverkare är avgörande för en lyckad badrumsrenovering. Sök efter hantverkare med erfarenhet och goda referenser. Det är viktigt att hantverkarna har rätt behörigheter, särskilt för våtrumsarbeten. Ett professionellt team kommer inte bara att säkerställa att arbetet utförs korrekt utan också hjälpa till att navigera genom olika steg i projektet, från planering till färdigställande. En bra kommunikation och förståelse för dina visioner och behov är viktigt för att uppnå det önskade resultatet.

Vi har ett team av hantverkare med lång erfarenhet av renovering av våtrum och andra utrymmen som gärna hjälper dig uppfylla dina renoveringsdrömmar. Vi har bland annat VVS-experter och kakelproffs som garanterar att du får ett badrum som du är nöjd med, men som framför allt fungerar som det ska under många år framöver.

Vad kostar det att renovera badrum i Lund med omnejd?

Vi får ofta frågan vad det kostar att renovera ett badrum i Lund? Tyvärr är det en fråga som är näst intill omöjlig att svara på då det varierar stort från projekt till projekt. Faktorer som påverkar den slutgiltiga kostnaden för en badrumsrenovering är allt från de material du vill använda till hur omfattande renoveringsarbetet är.

Med det sagt är vi på Esos Bygg väldigt transparenta i vår prissättning och ger dig alltid ett fast pris innan arbetet påbörjas. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg under hela projektet och finns därför tillgängliga för att besvara dina frågor.

Kom ihåg att ROT-avdraget gäller för badrumsrenoveringar i Lund, vilket innebär att du kan dra av upp till 75 000 kronor av arbetskostnaden (2024).

Badrumsrenovering i Lund och resten av Skåne

Vi hjälper dig med byggtjänster och badrumsrenoveringar över hela Skåne, med Lund som vår bas. Kontakta oss för att diskutera dina idéer och tillsammans kan vi hitta en lösning. Våra experter står alltid redo att erbjuda rådgivning och tips inför badrumsrenoveringar i Lund med omnejd.

Som nämnt tidigare erbjuder vi konkurrenskraftiga priser och garanti på arbetet som utförs av våra snickare och våtrumsexperter. Detta för att du ska känna dig trygg och säker under projektets gång.

Som tidigare nämnt erbjuder vi förmånliga priser och garanti på det arbete som våra snickare och våtumrsexperter utför. Detta för att du ska kunna känna dig lugn och säker under arbetet.
Skulle det vara så att du inte bor i södra Sverige kan vi erbjuda tips på pålitliga firmor du kan kontakta för liknande arbeten.

Våra tjänster

Våra behörigheter

Esos Bygg AB

Esos Bygg AB är ett byggföretag verksamma i Malmö med omnejd. Vi har kompetensen att utföra alla sorters uppdrag inom renoverings- och byggsektorn – från mindre badrumsrenoveringar och VVS-tjänster till nyckelfärdiga hus!

© 2023 Esos Bygg AB. All rights reserved.